طرز تهیه کله پاچه بازاری با معجون مغز لذیذ و خوشمزه

به گزارش سارا نوشت، بهترین کله پاچه را کجا خوردید؟! به نظر شما کله پاچه های طباخی ها چه ترفندهایی دارد که ما نمی دانیم؟! در این مطلب به شما خواهیم آموخت چگونه یک دست کله پاچه خوشمزه خانگی اما به روش بازاری را تهیه کنید؛ با این روش، دیگر لازم نیست از مغازه ها آن را تهیه کنید! خودتان بهترین آن را خواهید پخت!

طرز تهیه کله پاچه بازاری با معجون مغز لذیذ و خوشمزه

طرز تهیه کله پاچه خانگی خوشمزه

ایرانی ها حتی در تورنتو و ونکوور و لندن و یا هر جای دیگر جهان هم باشند، باز هم دلشان هوای کله پاچه های ایران را می نماید. اما داخل ایران هم که باشیم، چرا خودمان بهترین آن را با نکات کلیدی و مهم طبخ نکنیم و لذت نبریم!؟

راز اول: کله پاچه تازه و جوان باشد!

مواد لازم
کله پاچه1 دست کامل
پیاز5 عدد متوسط
سیر5 حبه
نمک2 قاشق غذاخوری
زردچوبه و فلفل سفیداز هر کدام 1 قاشق غذاخوری سرپر
برگ بو2 عدد درشت
پودر دارچین1 قاشق چایخوری

دستور تهیه کله پاچه مغازه ای بسیار خوش عطر

  • ابتدا کله پاچه را خوب تمیز کنید.
  • در مرحله بعدی بهتر است کمی آن را روی شعله گاز بگیرید تا اگر ریشه مویی روی آن مانده است، بسوزد.
  • سپس گله پاچه را درون دیگ آب ریخته و بدون افزودن مواد اضافه ای، اجازه دهید به مدت 20 دقیقه بجوشد.
  • آب خارج شده را دور بریزید، قابلمه را تمیز نموده و مجددا آب تمیز به آن اضافه کنید.
  • تمامی مواد به جز پودر دارچین و نمک را به دیگ اضافه کنید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید تا به مدت 3-4 ساعت کاملا مغزپخت شود.
  • در 1 ساعت آخر، نمک را به قابلمه اضافه کنید تا کلپچ خوب مزه بگیرد.
  • وقتی خوب کله پاچه مغز پخت شد و آب آن کمتر شد، پیاز، برگ بو و سیرها را از آب آن جدا کنید.
  • حالا کله پاچه را در دیس قرار دهید و گوشت و زبان و چشم ها را به دقت جدا نموده و تزیین کنید.

و حالا طرز تهیه معجون کله پاچه خوشمزه

  • نیمی از مغر و روغن جمع شده روی آب کله پاچه را درون تابه ای ریخته و کاملا له کنید و اجازه دهید 2-3 دقیقه روی حرارت بماند.
  • سپس پودر دارچین را به آن افزوده و شعله را بلافاصله خاموش کنید.
  • این معجون را برای هر نفر، روی آبگوشت ریخته و کیف کنید!

معجون لذیذ و مخصوص

ترفندهای پخت کله پاچه خوشمزه در خانه

  1. دقت کنید زمان خرید از کله بره و تازه باشد.
  2. اضافه کردن فلفل سفید باعث خوشرنگ تر شدن این غذا می شود.
  3. اگر نمک ابتدای کار اضافه شود پاچه های شما دیر می پزد و اگر خیلی دیر اضافه کنید گوشت های آن بی نمک و بی مزه می شوند. بنابراین 1 ساعت قبل از سرانجام پخت اضافه کنید تا به خورد گوشت ها برود و خوشمزه شود.
  4. حتما هنگام خوردن و یا بعد از خوردن این غذا، آبلیمو یا لیمو تازه سرو کنید.
  5. راز خوشمزه شدن در طرز تهیه کله پاچه خانگی به سبک رستورانی همان کز دادن و دودی کردن نقاط مختلف کله پاچه روی شعله ملایم گاز است.
  6. برخی ها به کله پاچه نخود هم اضافه می نمایند و آن را با کله می پزند، مثل آبگوشت و دیزی، که ما اصلا توصیه نمی کنیم!

خواص کله پاچه چیست؟

  1. اجزای کله پاچه، سرشار از ویتامین های گروه B، روی، آهن و پروتئین هستند. پروتئین موجود در آن برای رشد و ترمیم بسیاری از بافت های بدن مفید است.
  2. گوشت صورت یا همان بناگوش پروتئین زیادی داشته و از سوی دیگر مغز گوسفند، سرشار از ویتامین B12 است.
  3. زبان گوسفند سرشار از ویتامین های گروه B بخصوص ویتامین 12 B می باشد که این ویتامین ها نقش های مفید زیادی برای بدن دارند. بعنوان مثال ویتامین 12 B، در خونسازی و عملکرد سیستم عصبی نقش دارد.
  4. پاچه گوسفند دارای طبع سرد است و خواصی چون رقیق نمایندگی خون، ملین، التیام دهنده زخم های داخلی و افزایش دهنده شیر مادر را دارد. نشان داده شده است که این غذا حاوی ماده مغذی به نام کوآنزیم Q10 است. کوآنزیم Q10 بعنوان یک آنتی اکسیدان قوی است که به وسیله دفع مواد مضر فراوری شده در بدن در نتیجه فرایند های متابولیکی مختلف و جلوگیری از آسیب سلول ها نقش مهمی را ایفا می نماید. همچنین استحکام عملکرد سلول، تحریک سیستم ایمنی، بهبودی و کنترل بیماری های فشار خون، سکته قلبی، پارکینسون، انواع سرطان و غیره از دیگر نقش های کوآنزیم Q10 می باشد.
  5. خاصیت غذائی پاچه بسیار کم و فضولات اندک است. از خوردن پاچه در بدن خون سرد چسبنده و لزج به وجود می آید و برای کسانی که استخوان شان شکسته است اگر مدت طولانی از پاچه تغذیه نمایند بسیار مفید است. چنانچه با سرکه آماده شود لزوجت و سردی آن تخفیف می یابد و دیگر فراوری قولنج نمی نماید.
  6. خوردن پاچه برای مبتلایان به تب و کسانی که غذای کم احتیاج دارند و مبتلایان به خونریزی رحم و سستی روده و خونریزی بواسیر و به طورکلی برای کسانی که بدن شان محتاج به محکم نمودن اندام است مفید می باشد.
  7. خوردن ماهانه یک وعده کله پاچه، می تواند بخش عمده ای از احتیاج های وتامینی بدن شما را تامین کند.
  8. ویتامین های گروه B حلال در چربی بوده و جذب آن ها در کبد انجام می شود. در نتیجه مصرف بی رویه آن می توان خطرات جبران ناپذیری را به کبد انسان وارد کند. همچنین چربی این غذا به طور کلی بالا بوده و برای افراد چاق و کسانی که مسائل اروقی و قلبی دارند مناسب نیست.

سخن آخر

کله پاچه یا به قول جوان ترها کلپچ یکی از خوشمزه ترین و لذیذترین غذاهای ایرانی، منطقه خاورمیانه و جنوب قفقاز است. خوردن بناگوش و چشم و زبان انگار صبح و ظهر و شب نمی شناسد. این غذای چرب و لذیذ ایرانی آنقدر پرطرفدار است که حتی در صورت دسترسی نداشتن به نوع تازه، کنسرو کله پاچه هم برای عاشقان سینه چاک آن گزینه ای قابل قبول است. قیمت کله پاچه به عنوان یک غذای گوشتی تقریبا بالاست اما شما به راحتی می توانید این غذا را خانگی و به روش مغازه ای و طباخی در خانه با قیمت پایین تر تهیه کنید.

امیدواریم از این مطلب استفاده نموده باشید و سوالات و تجربیات خود را در پایین همین مطلب با ما در میان بگذارید.

شما می توانید طرز تهیه آبگوشت (دیزی) سنتی خوشمزه به صورت تصویری را نیز در سارا نوشت ملاحظه بفرمایید.

منبع: مجله انگیزه

به "طرز تهیه کله پاچه بازاری با معجون مغز لذیذ و خوشمزه" امتیاز دهید

6 کاربر به "طرز تهیه کله پاچه بازاری با معجون مغز لذیذ و خوشمزه" امتیاز داده اند | 4.2 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کله پاچه بازاری با معجون مغز لذیذ و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید