طرز تهیه خورشت کرفس جا افتادهِ مجلسی و خوشمزه????

به گزارش سارا نوشت، خورشت کرفس یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است. خورشت کرفس از گوشت گوسفند یا گاو خُرد شده به همراه کرفس، نعناع و جعفری تهیه می گردد. در برخی منطقه ها در تهیه خورشت کرفس از گوشت مرغ نیز استفاده می نمایند. خورشت کرفس نیز همچون قورمه سبزی با سبزی خشک قابل درست کردن است. این غذا تقریبا شبیه خورشت قورمه سبزی است و زمان جا افتادن آن تقریبا یکی است. خورشت کرفس معمولا کمی ترش مزه است اما اندازه ترش مزه گی آن بسته به مزاج شما دارد. برخی از شهرها خورش کرفس را خیلی ترش می خورند. خورشت کرفس به واسطه حضور کرفس در آن که ویتامین و مواد مغذی زیادی دارد، برای سلامتِ قلب، پوست، کبد، کنترل فشار خون و تعدادی خواص دیگر را دارد. خورشت کرفس برخلاف خوشمزه بودن، در بین ایرانی ها به خصوص جوان ها از طرفداری کمتری برخوردار است. بچه ها کمتر این غذا را دوست دارند اما اگر حرفه ای آن را درست کنید و چاشنی های لازم را به این خورشت اضافه کنید مطمئناً بچه ها نیز خورشت کرفس را دوست خواهند داشت. در ادامه طرز تهیه خورشت کرفس را به شما در مجله اینترنتی خبرنگاران آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه خورشت کرفس جا افتادهِ مجلسی و خوشمزه???? مواد لازم برای تهیه خورشت کرفس:
کرفس600 گرم
گوشت خورشتی400 گرم
پیاز2 عدد
لیمو عمانی2 عدد
نعناع تازه1 قاشق چای خوری
جعفری2 قاشق غذا خوری
روغن مایعبه مقدار لازم
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذا خوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازم
آبلیمو طبیعی یا آبغوره طبیعیبه مقدار لازم

طرز تهیه خورش کرفس:

1- در مرحله اول ساقه ها و برگ کرفس را جدا کنید. سپس ساقه ها را بشویید سپس در یک صافی قرار دهید تا آب آن خارج گردد. سپس آن را بر روی تخته آشپزخانه به صورت یک مقدار خرد کنید. یک مقدار بودن ساقه ها در خورشت ظاهر زیباتری ایجاد می نماید.

دقت داشته باشید که کرفسی که میخرید ترد و تازه، فشرده و یکدست باشد. در رنگ آن نیز دقت کنید. کرفس باید سبز کمرنگ باشد و رنگ آن سبز تیره رو به قهوه ای نباشد.

2- برگ های کرفس را بشویید و آن را به همراه جعفری و نعناع بر روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری خرد و ریز کنید.

3- در ادامه یک تابه را انتخاب کنید. سپس آن را بر روی اجاق گاز با شعله ملایم قرار دهید و کرفس خرد شده را به همراه جعفری و نعناع خرد شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید. کاملاً بگذارید آب سبزی از بین برود و سپس روغن مایع را به آن اضافه کنید تا سبزی و کرفس ها سرخ گردد.

اگر سبزی ها را خیلی سرخ کنید خواص شان را از دست می دهند. اما این کار باعث خوشرنگ تر شدن خورشت کرفس می گردد.

4- سبزی ها را پس از سرخ شدن از تابه خارج کنید و در گوشه ای بگذارید.

5- سپس پیازها را پوست بگیرد و بشویید. آن ها را بر روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خُرد کنید و در یک قابلمه که می خواهید خورشت را در آن بپزید، بریزید. البته کمی روغن به قابلمه نیز اضافه کنید.

6- بگذارید تا بافت پیازها کمی نرم شوند و رنگشان تغییر کند. بعد از طلایی شدن پیازها به آن ها زردچوبه اضافه کنید. خوب هم بزنید تا یکدست شوند و آن ها را با هم تفت دهید.

7- در ادامه گوشت ها را که از قبل تمیز نموده و شسته بودید و بر روی تخته آشپزخانه به صورت قطعات خورشتی (منظور از گوشت خورشتی به مقدار های نسبتاً بزرگ که به هنگام پخت قابل مشاهده باشد) خرد نموده بودید، را به قابلمه اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید تا یکدست شوند. گوشت را به آرامی تفت دهید تا سرخ شوند. برای این منظور شعله گاز را کم کنید.

8- بعد از اینکه گوشت ها سرخ شدند، رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید. زمانی که رب گوجه فرنگی سرخ شد و رنگ آن تغییر کرد، ساقه های خُرد شده کرفس را اضافه کنید و بگذارید با بقیه مواد خورشت، تفت داده گردد. سپس به قابلمه چند پیمانه آب جوش اضافه کنید. شعله اجاق گاز را ملایم کنید و اجازه دهید گوشت ها به آرامی پخته شوند.

9- اینک زمان اضافه کردن لیمو عمانی به خورشت است. برای اینکه تلخی لیمو عمانی ها گرفته گردد، آن ها را با یک چنگال سوراخ کنید و به مدت یک ساعت در یک ظرف آب قرار دهید. این کار را از قبل انجام بدید و سپس لیموها را در این مرحله به قابلمه اضافه کنید.

10- مقداری از گوشت را امتحان کنید، بعد از اینکه نیم پز شده بود به آن نمک و فلفل اضافه کنید و مواد را هم بزنید. سپس به قابلمه سبزیجاتی را که سرخ نموده اید را اضافه کنید.

برای بهتر پخته شدن مواد در قابلمه را به صورت نیم باز قرار دهید و به مدت 3 ساعت صبر کنید تا پخته شوند.

پختن خورشت کرفس احتیاج به زمان تقریباً زیادی دارد و مانند تهیه خورشت قورمه سبزی با گذر زمان بیشتر جا خواهد افتاد. در انتهای پختن خورشت کرفس مقداری از آن را بچشید و در صورت احتیاج به آن نمک و مقداری آبلیمو طبیعی یا آبغوره طبیعی اضافه کنید.

زمانی که خورشت کرفس آماده شد، آن را به همراه برنج زعفرانی و سالاد شیرازی یا ماست سرو کنید.

نکاتی در تهیه خورشت کرفس

  • در تهیه خورشت کرفس می توانید از گوشت قرمز استفاده نکنید و به جای آن از گوشت مرغ بهره ببرید. به این منظور 600 تا 800 گرم گوشت مرغ (بهتر است سینه باشد) را به صورت تکه ای یا قیمه ای خرد کنید و مانند مراحل تهیه خورشت کرفس با گوشت قرمز عمل کنید. به این نکته دقت کنید که زمان کمتری نیز برای پختن خورشت کرفس با مرغ احتیاج است.
  • نکته مهم در تهیه خورشت کرفس، وجود کرفس های تازه و سالم و آن هایی که ساقه تُردتری دارند، است. اگر در خورشت کرفس از کرفس پیر و پژمرده بهره ببرید، باعث می گردد که طعم خورش شما خراب گردد و بعلاوه خورشت کرفس خشک و سفت خواهد شد.
  • برای داشتن خورشت کرفس گیاهی، به جای استفاده از هر گونه گوشت می توانید از لوبیا چیتی بهره ببرید. به این منظور 150 گرم لوبیا چیتی را از قبل در آب بخیسانید تا نفخ آن رفع گردد و بعلاوه راحت تر پخته گردد. بعد از اینکه لوبیاها را آبکشی کردید، آن ها را چند دقیقه با پیازها تفت دهید و سپس به آن آب اضافه کنید و بگذارید تا پخته گردد.
  • به جای گوشت از قارچ نیز می توانید بهره ببرید.
  • برای خوشمزه تر شدن خورشت کرفس در انتهای پخت آن، مقداری زعفران دم نموده را به قابلمه اضافه کنید تا طعم بی نظیری به خورشت شما بدهد.
  • در برخی از منطقه ها کشور در تهیه خورشت کرفس از لوبیا قرمز نیز استفاده می نمایند.
  • طرز تهیه خورشت کرفس که به آموزش آن پرداختیم برای 4 نفر در هنگام ناهار مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.

چنانچه به آشپزی علاقه دارید به مجله ما سری زنید.

منبع: اُکالا

به "طرز تهیه خورشت کرفس جا افتادهِ مجلسی و خوشمزه????" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت کرفس جا افتادهِ مجلسی و خوشمزه????"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید