طرز تهیه لپه پلو؛ یک پلوی مخلوط مجذوب کننده

به گزارش سارا نوشت، لپه پلو یکی از انواع پلوهای مخلوط است که لپه از مواد اصلی میانی آن به شمار می رود و یک غذای خوشمزه و مجلسی است.

طرز تهیه لپه پلو؛ یک پلوی مخلوط مجذوب کننده

پلو های مخلوط در سفره غذای ایرانی ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، سبزی پلو، شیرین پلو، مرصع پلو و... از انواع پلو های مخلوطی هستند که در مهمانی ها هواداران خاص خود را دارند.

لپه پلو یکی از انواع پلو های مخلوط است که به علت داشتن گوشت و حبوبات در ترکیباتش بسیار مغذی است و به خصوص برای بچه ها غذایی سرشار از پروتئین محسوب می گردد. شما می توانید این غذای خوشمزه و مقوی را با روشی بسیار آسان در منزل تهیه کنید و از خوردن یک غذای نو در کنار اعضای خانواده لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه لپه پلو

برنج: 4 پیمانه

لپه: 150 گرم

گوشت چرخ نموده: 200 گرم

پیاز: 2 عدد

فلفل دلمه ای کوچک: 1 عدد

رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی: 2 عدد

آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و پودر دارچین: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

1 ـ نکات مربوط به فلفل دلمه ای

همان طور که می دانید فلفل دلمه ای سبزی پرخاصیتی است که مصرف آن به تمامی افراد به ویژه بچه ها توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی تری دارد. فلفل دلمه ای به علت مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرماخوردگی است و بعلاوه برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و برطرف یبوست بسیار مفید است.

ته فلفل دلمه ای برجستگی هایی وجود دارد. فلفل دلمه هایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند، ماده هستند. فلفل دلمه ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام خواری مناسب تر از فلفل نر است. فلفل دلمه ای که سه برجستگی در زیر خود دارد، نر است. تخم کم تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده می گردد و در آشپزی کاربردی تر است. برعکس فلفل دلمه ای ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلا تلخ نمی گردد و خوشمزه باقی می ماند.

2 ـ نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد ها از آن استفاده کرد.

پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند.

3 ـ نکات مربوط به گوشت چرخ نموده

معمولا وقتی صحبت از گوشت قرمز می گردد، بیش تر از مضرات آن گفته می گردد؛ اما همان طور که می دانید گوشت قرمز حاوی میزان بالای پروتئین و برترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه ها و استحکام عضلانی بدن است. بعلاوه دارای میزان قابل توجهی از امگا 3 و منبع غنی آهن است که برای پیشگیری از کم خونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون یاری می نماید و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می بخشد.

گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین های گروه B است. این گروه از ویتامین ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند. همان طور که ملاحظه می کنید، گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به میزان مناسب مصرف گردد و مصرف 1 الی 2 بار آن در هفته برای بدن بسیار مفید است. توصیه می کنیم برای تهیه لپه پلو از گوشت چرخ نموده مخلوط گوساله و گوسفند بهره ببرید.

طرز تهیه لپه پلو

1 ـ ابتدا برنج را با مقداری نمک و آب ولرم خیس کنید و اجازه بدهید حدودا 4 ساعت خیس بخورد.

2 ـ لپه را بعد از اینکه شش ساعت خیس دادید، با کمی آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا به جوش بیاید و نیم پز گردد. وقتی لپه کمی جوشید و نیم پز شد، آن را آبکش کنید و با آب سرد بشویید و کنار بگذارید تا آب اضافه لپه کشیده گردد.

3 ـ پیاز را پوست و سپس خرد کنید. پیاز خرد شده را همراه با کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا پیاز نرم و سبک گردد؛ سپس کمی زردچوبه اضافه کنید و بعد گوشت چرخ نموده را به پیاز اضافه کنید. بعد از اینکه گوشت و پیاز چند دقیقه تفت خورد، نمک، فلفل قرمز و دارچین را اضافه کنید و هم بزنید.

4 ـ فلفل دلمه ای را خرد کنید و همراه با گوجه فرنگی پوره شده به گوشت اضافه کنید و اجازه بدهید کمی تفت بخورند؛ سپس رب گوجه فرنگی و آبلیمو را داخل ماهی تابه بریزید. در آخر لپه نیم پز شده را اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید؛ سپس درب ماهی تابه را بگذارید و حرارت اجاق گاز را کم کنید. اجازه بدهید مواد با حرارت کم بپزد. بعد از اینکه گوشت پخت و آب داخل ماهی تابه کشیده شد، اجاق گاز را خاموش کنید.

5 ـ برای آب کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.

حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید میانه رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه ها از هم باز گردد. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانه های آن نرم گردد؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.

بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته گردد. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه ها متوقف گردد و همین طور نمک اضافی بین دانه های برنج بیرون رود تا برنج شور نگردد. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج آغاز به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می گردد به برنج شوک وارد گردد و بیش تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید. برای پخت لپه پلو بهتر است برنج را کمی کال تر و در اصطلاح دانه تر بردارید.

6 ـ ته قابلمه کمی روغن بریزید و ته دیگ مورد نظرتان را بگذارید؛ سپس یک لایه از برنج را داخل قابلمه بریزید و بعد چند قاشق از مایه ای که آماده نموده اید، روی برنج بریزید. این کار را به صورت لایه به لایه ادامه بدهید تا قابلمه پر گردد. در آخر دو قاشق غذاخوری روغن یا کره روی برنج بریزید و بعد برنج را دم کنید. حدودا 45 دقیقه زمان برای دم کشیدن این غذا کافی است، نوش جان.

منبع:فرارو

منبع: فرادید

به "طرز تهیه لپه پلو؛ یک پلوی مخلوط مجذوب کننده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه لپه پلو؛ یک پلوی مخلوط مجذوب کننده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید