طرز تهیه اکبر جوجه رستورانی در خانه؛ ترد و لذیذ
به گزارش سارا نوشت، اگر در جاده های ایران و مخصوصا مازندران سفر نموده باشید احتمالا یک بار هم که شده گذرتان به رستوران های اکبر جوجه افتاده است. حتی اگر به گوشت مرغ علاقه ای نداشته باشید با یک بار خوردن اکبر جوجه نطرتان عوض خواهد شد. مهمم ترین اصل در پخت این غذای خوشمزه، تهیه گوشت تازه جوجه است. شما می توانید اکبر جوجه را در منزل تهیه کنید. در این مقاله از مجموعه مقالات خبرنگاران مگ طرز تهیه اکبر جوجه را برای شما توضیح داده ایم. همراه ما باشید.
طرز تهیه اکبر جوجه
برای تهیه اکبر جوجه در منزل حتما مرغ های بسیار کوچک و تازه تهیه کنید. مرغ تازه طعم بهتری به اکبر جوجه شما می دهد.
طرز تهیه اکبر جوجه کلبادی اصل گلوگاه
مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه در منزل برای دو نفر در جدول زیر نوشته شده است. شما می توانید متناسب با تعداد افراد اندازه مواد اولیه را تغییر دهید.
عنوان | اندازه |
مرغ کوچک | 1 عدد |
زعفران دم نموده | به اندازه دلخواه |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
آبلیمو، رب انار | به اندازه لازم |
نمک، فلفل سیاه، روغن مایع | به اندازه لازم |
مراحل تهیه اکبر جوجه در منزل
- مرغ را با پوست خوب بشویید. سپس با چاقویی تیز آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
- پیازها را به صورت حلقه ای برش دهید. سیرها را نیز خرد کنید و در ظرفی بریزید. مرغ را درون مخلوط پیاز و سیر قرار دهید و روی آن آبلیمو و زعفران دم نموده بریزید و مواد را با یکدیگر مخلوط کنید.
- روی ظرف را با نایلون بپوشانید یا درب آن را بگذارید. ظرف را برای 12 ساعت درون یخچال قرار دهید تا طعم مواد جذب مرغ گردد.
- پس از گذشت زمان لازم، قابلمه ای متناسب با مرغ خود انتخاب کنید. درون قابلمه روغن مایع بریزید و آن را روی حرارت میانه قرار دهید. مرغ را داخل روغن بگذارید و آن را سرخ کنید. دو طرف مرغ باید طلایی گردد.
- پس از سرخ شدن مرغ آن را روی توری فلزی مخصوص آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه مرغ گرفته گردد.
- اکبر جوجه شما آماده است. می توانید آن را همراه با برنج میل کنید. نوش جان!
برای مطالعه بیشتر: مرغ ترش شمالی
طرز تهیه اکبر جوجه با شیر
شیر به از بین بردن بوی زهم مرغ، طعم و عطر بهتر، حفظ رطوبت و نرم شدن گوشت یاری می نماید. شما می توانید از شیر در تهیه اکبر جوجه در منزل بهره ببرید. در جدول زیر مواد اولیه تهیه اکبر جوجه برای 2 نفر نوشته شده است.
عنوان | اندازه |
جوجه کوچک | 1 عدد |
آب | 1.5 پیمانه |
شیر | 1 پیمانه |
نمک و فلفل | به اندازه لازم |
روغن ویژه سرخ کردن | به اندازه لازم |
مراحل تهیه اکبر جوجه با شیر
- جوجه را بشویید و آن را با چاقویی تیز از وسط نصف کنید. داخل مرغ را خوب تمیز کنید و مجدد آن را بشویید.
- قابلمه ای نسبتا بزرگ را انتخاب کنید. آب و شیر را درون آن بریزید. جوجه شسته شده را درون آن قرار دهید. درب قابلمه را روی آن بگذارید. پس از 45 دقیقه جوجه را از قابلمه بیرون بیاورید و آن را درون آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن خشک گردد.
- قابلمه دیگری یا تابه ای بزرگ را بردارید و نصف پیمانه روغن را درون آن بریزید. پس از داغ شدن روغن جوجه را درون آن بگذارید تا دو طرف آن خوب سرخ گردد.
- پس از سرخ شدن کامل مرغ ها آن ها را روی توری فلزی مخصوص آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته گردد.
- اکبر جوجه شما آماده است. می توانید آن را با برنج سفید، زیتون پرورده و سبزی خوردن سرو کنید. نوش جان!
برای مطالعه بیشتر: غذاهای محلی مازندران
نکاتی برای خوشمزه تر شدن اکبر جوجه
با رعایت نکات زیر می توانید اکبر جوجه خوشمزه تری داشته باشید:
- جدا نکردن پوست مرغ: اگر پوست مرغ روی آن قرار داشته باشد گوشت بیش ازحد خشک نمی گردد و طعم بهتری خواهد داشت.
- انتخاب روغن مناسب: برای سرخ کردن مرغ اکبر جوجه بهتر است از روغن هایی بهره ببرید که کمتر جذب می شوند و دیرتر می سوزند. به عنوان مثال می توانید از روغن های زیتون، نارگیل، کنجد و گردو بهره ببرید. توجه داشته باشید بعضی از این روغن ها روی حرارت ممکن است بسوزند.
سخن آخر؛ اکبر جوجه از آن دست غذاهای خوشمزه و اصیل مازندران است که هواداران بسیاری دارد. برای تهیه این غذا به گوشت مرغ تازه احتیاج دارید. هنگام آماده کردن گوشت مرغ نباید پوست آن را جدا کنید. در طرز تهیه اکبر جوجه مجلسی می توانید از اندازهی شیر برای نرم تر شدن گوشت بهره ببرید. اکبر جوجه را می توانید پس از سرخ کردن همراه با برنج سفید، زیتون پرورده و سبزی خوردن سرو کنید.
سوالات متداول
1. برای تردتر شدن اکبر جوجه از چه موادی استفاده کنیم؟
استفاده از سرکه و آبلیمو به ترد شدن اکبر جوجه یاری می نماید.
2. آیا می توان اکبر جوجه را در فر تهیه کرد؟
بله. شما می توانید پس از طعم دار کردن گوشت، اکبر جوجه را در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 30 الی 40 دقیقه آماده کنید. اکبر جوجه ای که در فر آماده می گردد کالری کمتری دارد.
3. کالری اکبر جوجه چقدر است؟
هر 100 گرم اکبر جوجه حدود 300 الی 400 کیلوکالری دارد.
منبع: دیجیکالا مگ