راه چاره های تغذیه ای برای تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان

به گزارش سارا نوشت، باشگاه خبرنگاران/ شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه گفت: در صورتی که احتیاج به حضور فیزیکی دانش آموزان در کلاس های آموزشی وجود داشته باشد، احتیاج است که والدین نسبت به تغذیه فرزندان خود بیشتر دقت نمایند.

راه چاره های تغذیه ای برای تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان

او در ادامه اضافه کرد: همچنان دو معقوله تقویت سیستم ایمنی بدن و رعایت بهداشت فردی می تواند نقش بسیار مهمی در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا داشته باشد.

اولیایی اعلام کرد: محیط هایی که در آن ها تجمع می گردد، می توانند مکان های بسیار مستعدی برای انتقال انواع و اقسام ویروس ها مانند کرونا، آنفلوانزا و سرماخوردگی باشند؛ بنابراین عمل به توصیه های بهداشت فردی و دستورالعمل های بهداشتی بسیار حائز اهمیت است.

این متخصص تغذیه گفت: در صورتی که دانش آموزی دارای علائم بیماری باشد، تحت هیچ عنوان نباید در کلاس درس حاضر گردد. استفاده از لوازم شخصی در کلاس های درس حتما باید آموزش داده گردد و نظارت توسط عوامل آموزشی مدرسه صورت بگیرد.

او بیان کرد: والدین حتما تغذیه و خوراکی را برای فرزندان خود از منزل تهیه نمایند و در کیف آن ها قرار دهند. بسیار حائز اهمیت است که در این شرایط از تغذیه بوفه ها در مدارس استفاده نگردد. در صورت احتیاج ضروری فقط اقلام بسته بندی شده و بهداشتی از بوفه مدرسه تهیه گردد. والدین یک بطری آب شخصی در کیف فرزند خود قرار دهند و دانش آموزان توجه داشته باشند از محل آبخوری عمومی مدرسه استفاده ننمایند.

اولیایی اضافه کرد: توصیه های بهداشتی به دانش آموزان توسط والدین مانند حفظ فاصله اجتماعی، استفاده از وسایل شخصی و شستشوی مرتب دستان بسیار مهم و تاثیرگذار است.

تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان در روزهای کرونایی

این متخصص تغذیه توضیح داد: توصیه می گردد همه دانش آموزان نسبت به مصرف صبحانه توجه ویژه داشته باشند و بهتر است صبحانه شامل تخم مرغ، شیر کم چرب، پنیر کم چرب، گردو، نان و غلات سبوس دار باشد. همچنین ضروری است دانش آموزان برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود از میوه و سبزیجات استفاده نمایند، اما باید به این نکته توجه داشت که شستشوی این مواد تغذیه ای حتما در منزل انجام گردد.

اولیایی با اشاره به اینکه منابع غذایی حاوی ویتامین c حتما مورد استفاده قرار بگیرد، اعلام کرد: ویتامین D یکی از موارد بسیار مهم است که می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن گردد که می توان با مصرف زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات پاستوریزه و ماهی میزان این ویتامین را در بدن افزایش داد. همچنین در صورت احتیاج ضروری، دانش آموزان می توانند مصرف مکمل های ویتامین D را با مشورت متخصص مورد استفاده قرار دهند.

این رژیم شناس و متخصص تغذیه اضافه کرد: توصیه می گردد بچه ها و نوجوانان از منابع غذایی حاوی آهن و روی مانند گردو، پسته، بادام، فندق، بادام زمینی، تخم مرغ، حبوبات، انواع گوشت های کم چرب، غلات سبوس دار و ماهی استفاده نمایند. دانش آموزان دختر که در سن بلوغ قرار دارند و دفع ماهیانه آهن صورت می گیرد؛ باید به این نکته توجه داشته باشند که ماهیانه در زمان دفع آهن از یک عدد قرص فروسولفات استفاده نمایند. همچنین همه دانش آموزان دریافت آب و مایعات به مقدار کافی را در رژیم غذایی خود داشته باشند.

اولیایی گفت: دانش آموزان از مصرف غذا های نیم پز به شدت پرهیز نمایند و غذای مورد استفاده مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ و ماهی به صورت کامل پخته شده باشد. همچنین توصیه می گردد از مصرف تنقلات بی ارزش مانند چیپس و پفک پرهیز نمایند.

او در ادامه اضافه کرد: نکته حائز اهمیت و قابل تکرار این است که همه دانش آموزان نسبت به مصرف کامل صبحانه مانند تخم مرغ، عدسی، شیر، خوراک لوبیا، نان و پنیر و گردو توجه داشته باشند. بهتر است در تهیه غذای دانش آموزان از برخی ادویه جات و مواد غذایی مانند زردچوبه، زعفران، دارچین، سیر، پیاز و لیمو ترش استفاده گردد.

اولیایی در خاتمه توضیح داد: توصیه می گردد برای میان وعده های دانش آموزان از میوه و مغز ها مثل گردو، بادام، فندق و شکلات تلخ به عنوان منابع آنتی اکسیدان استفاده گردد و از مصرف فست فود های دارای ارزش غذایی کم در این شرایط زمانی خودداری نمایند.

منبع: همگردی

به "راه چاره های تغذیه ای برای تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه چاره های تغذیه ای برای تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید