راهنمای درآوردن ژله از قالب (قالب های شیشه ای، سیلیکونی، پلاستیکی و فلزی)

به گزارش سارا نوشت، درآوردن ژله از قالب شیشه ای، قالب سیلیکونی، قالب پلاستیکی و قالب فلزی نکاتی دارد که دانستن آنها به شما یاری می نماید دسری شیک و مجلسی برای پذیرایی از میهمان های خود تهیه کنید.

راهنمای درآوردن ژله از قالب (قالب های شیشه ای، سیلیکونی، پلاستیکی و فلزی)

سرویس آشپزی - درآوردن ژله از قالب یکی از مراحل تهیه یک ژله مجلسی خوش منظر و زیباست که خیلی از افراد با آن مشکل دارند. این مشکل به ویژه در صورت استفاده از قالب های سیلیکونی که بسیار نرم هستند، بیشتر به وجود می آید. اگر اصول تهیه ژله و جدا کردن آن از قالب به درستی رعایت نگردد، ممکن است ژله خرد شده و شکل خود را از دست بدهد. درآوردن ژله از قالب به صورت سالم نکاتی مهم و اصولی دارد که در این مطلب به آموزش آنها خواهیم پرداخت.

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:

  • مواد لازم
  • نحوه صحیح تهیه ژله
  • آماده کردن قالب
    • قالب سیلیکونی یا پلاستیکی
    • قالب فلزی
    • قالب شیشه ای یا پیرکس
  • جدا کردن ژله
    • از قالب سیلیکونی یا پلاستیکی
    • از قالب فلزی
    • از قالب شیشه ای یا پیرکس

مواد لازم برای تهیه ژله

مواد لازم برای تهیه ژله و نحوه درست کردن ژله معمولا بر روی بسته بندی آن ذکر شده و همه می دانند که به ازای هر بسته پودر ژله، 1 لیوان آب جوش و 1 لیوان آب سرد به کار می رود. با این حال اگر شما قصد دارید ژله را در قالب درست کنید و سپس آن را از قالب خارج کنید، مقدار آب سرد را به 1/2 لیوان کاهش دهید تا ژله شما سفت تر گردد، شکل قالب مورد نظر را بهتر به خود بگیرد و موقع درآوردن ژله از قالب، شکل خود را از دست ندهد.

مقدار مواد مورد نیا زبرای تهیه ژله را مطابق جدول زیر در نظر بگیرید:

مواد لازم برای تهیه ژله
آب جوش 1 لیوان
آب سرد 1/2 لیوان
پودر ژله 1 بسته

نحوه صحیح تهیه ژله

  1. ابتدا یک لیوان آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس پودر ژله را به آب در حال جوش اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  2. اجازه دهید حدود 1 دقیقه روی حرارت بماند و مرتب آن را هم بزنید تا پودر ژله کاملا در آب حل گردد.
  3. حالا حرارت را خاموش نموده و 1/2 لیوان آب سرد به آن اضافه کنید و هم بزنید.

آماده کردن قالب

1. قالب سیلیکونی یا پلاستیکی

  1. قبل از ریختن مایه ژله در قالب، با استفاده از یک برس همه قسمت های داخلی قالب را روغن بمالید و سعی کنید همه منافذ و خلل را چرب کنید.
  2. سپس دیواره داخلی قالب را شکر بپاشید و قالب را به مدت 30 دقیقه در فریزر قرار دهید.
  3. پس از 30 دقیقه قالب را از فریزر خارج کنید و مایع ژله را در آن بریزید.

2. قالب فلزی

  1. قبل از ریختن مایع ژله در قالب، درون قالب را با آب خیس کنید و سپس در فریزر قرار دهید تا یک لایه نازک یخ در دیواره داخلی قالب ایجاد گردد.
  2. سپس قالب را از فریزر خارج کنید و مایع ژله را در آن بریزید.

3. قالب شیشه ای یا پیرکس

  1. قبل از ریختن مایه ژله در قالب، مقداری آب سرد به دیواره داخلی قالب بپاشید تا خیس گردد.
  2. سپس مایع ژله را در آن بریزید.

جدا کردن ژله

1. جدا کردن ژله از قالب سیلیکونی یا پلاستیکی

  • پس از اینکه ژله کاملا بسته و سفت شد، آن را از یخچال خارج کنید و سپس:

    1. حدود 15 الی 20 ثانیه قالب را روی بخار آب بگیرید.

    2. یک ظرف بزرگ تر از قالب را با آب گرم (نه آب جوش) پر کنید، سپس قالب را به مدت 15 الی 20 ثانیه در آب گرم نگه دارید، طوریکه سطح آب دو الی سه سانتیمتر پایین تر از لبه بالایی قالب باشد.

    3. لبه های ژله را با فشار دست یا با استفاده از نوک چاقو یا خلال دندان از قالب جدا کنید. سپس با کف دست به دور تا دور قالب ضربه بزنید تا ژله کاملا از قالب جدا گردد.

  • در سرانجام بشقاب یا ظرف مورد نظر برای سرو ژله را کمی نم دار کنید و روی درب قالب قرار دهید، سپس ژله را در ظرف سرو برگردانید و قالب را به آرامی جدا کنید.

2. جدا کردن ژله از قالب فلزی

از آنجا که فلز هادی گرماست، برای جدا کردن ژله از قالب فلزی می توانید از سشوار یا حوله گرم بهره ببرید. برای این منظور:

  1. بشقاب یا ظرف مورد نظر برای سرو را نم دار کنید و روی دهانه قالب فلزی قرار دهید.
  2. قالب را روی بشقاب برگردانید و سپس دور تا دور آن را با حوله ای که از قبل گرم نموده اید بپوشانید.
  3. حدود 1 دقیقه صبر کنید تا ژله گرم شده و از قالب جدا گردد.
  4. به جای حوله گرم می توانید از سشوار بهره ببرید. سشوار را روی آخرین درجه قرار دهید و دور تا دور قالب را سشوار بگیرید تا ژله گرم شده و از قالب جدا گردد.

3. جدا کردن ژله از قالب شیشه ای یا پیرکس

  1. قرار دادن قالب شیشه ای سرد در آب گرم باعث تغییر دمای ناگهانی ظرف و در نتیجه شکستن آن می گردد، بنابراین قالب شیشه ای را پس از خارج کردن از یخچال، چند دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا ژله از آن جدا گردد.
  2. سپس ظرف سرو را روی دهانه قالب قرار دهید و ژله را در آن برگردانید.

نکات مهم

برای برش زدن ژله با چاقو مرتب چاقو را با آب خیس کنید تا موقع برش زدن، شکل ظاهری ژله خراب نگردد.

  • ظرفی که قرار است ژله در آن برگردانده گردد را حتما نم دار کنید تا ژله به راحتی در آن حرکت کند و به آن نچسبد.
  • حداقل یک ساعت قبل از سرو، ژله را از قالب جدا کنید و دوباره آن را در یخچال قرار دهید تا اگر در اثر حرارت، سطح روی ژله شل شده بود، شکل اولیه خود را به دست آورد.
  • بهترین قالب ها برای درست کردن ژله، قالب هایی از جنس پلاستیکی هستند که ژله به راحتی از آن ها جدا می گردد.
  • از آنجا که قالب های فلزی سریع تر گرما را جذب می نمایند، ژله سریع تر از آن ها جدا می گردد، ولی جدا شدن ژله از قالب های پلاستیکی و سیلیکونی زمان بیشتری می برد.

سخن آخر

ژله ها دسر های پرطرفداری هستند که در انواع مختلفی چون ژله تزریقی آسان و ساده، ژله تخم شربتی، ژله رولی گل رز و ... درست می شوند. این دسرهای زیبا یا در ظرف سرو تهیه می شوند و با همان ظرف روی میز غذا قرار می گیرند یا در قالب های مخصوصی از جنس پلاستیکی، سیلیکونی، فلزی یا شیشه ای درست می شوند و پس از جدا شدن از قالب، در ظرف سرو قرار می گیرند. درآوردن ژله از قالب یکی از مهم ترین مراحل تهیه اینگونه دسرهاست که در این مطلب سعی کردیم راه چاره های لازم در این زمینه را به طور کامل ارائه دهیم. امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد و نظرات خود را به وسیله بخش ارسال نظر با ما در میان بگذارید.

منبع: setare.com

به "راهنمای درآوردن ژله از قالب (قالب های شیشه ای، سیلیکونی، پلاستیکی و فلزی)" امتیاز دهید

6 کاربر به "راهنمای درآوردن ژله از قالب (قالب های شیشه ای، سیلیکونی، پلاستیکی و فلزی)" امتیاز داده اند | 3.2 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای درآوردن ژله از قالب (قالب های شیشه ای، سیلیکونی، پلاستیکی و فلزی)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید