میل به شیرینی را با سه مرحله کاهش دهیم

به گزارش سارا نوشت، غالبا بیشتر مردم در پی این هستند که چگونه از هوس خوردن شیرینی جات جلوگیری نمایند، اما تنها تعداد اندکی می توانند در این راه پیروز شوند. اگر شما نیز جزو همان افرادی هستید که برای کاهش میلتان به شیرینی جات و مواد قندی کوشش نموده اید، حتما می دانید انجام این کار بسیار سخت است.

میل به شیرینی را با سه مرحله کاهش دهیم

چگونه میل به شیرینی را کم کنیم؟

قند، به خودی خود سمی نیست و بدین منظور ساخته نشده است. قند ماده ایست کاملا کاربردی در بسیاری از غذاها، کاربرد آن محدود به شیرین نمودن غذاها نمی شود، بلکه نقش یک ماده نگهدارنده طبیعی در غذاهایی مانند مربا را ایفا می نماید و یا بخشیدن رنگی قهوه ای و زیبا به سطح نان.

ریشه مشکل از جایی نمایان می شود که ما بیش از نیازمان قند مصرف کنیم. امریکایی ها عاشق شیرینی هستند. احتمالا به علت جذب کالری اضافی، به سادگی منجر به افزایش دور کمر می شود. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مصرف زیاد قند منجر به بروز سایر مسائل، مانند دیابت و بیماری های قلبی و عروقی می شود.

میانه مصرف قند امریکایی ها در روز حدود 20 قاشق چای خوریست، که معادل 320 کالری می باشد. اندازه توصیه شده برای زنان معمولی کمتر از 100 کالری قند اضافه شده به غذاها(چیزی حدود 6 قاشق چای خوری)، و این اندازه روزانه برای مردان به حدود کمتر از 150کالری، قند اضافه شده به غذاها (حدود 9 قاشق چای خوری) می رسد.

در اینجا به سه گام آغازین برای برگرداندن قند به صندلی مناسبش در برنامه غذایی شما اشاره می کنیم:

گام اول: یاد بگیرید که اندازه قند را بر حسب قاشق چای خوری مجسم کنید

اندازه قند مواد غذایی بر حسب گرم روی برچسب آنها حک شده است، که البته برای بسیاری از مردم چندان فایده ای ندارد. ما معمولا تصور دقیقی از این محاسبات نداریم، زیرا با استفاده از پیمانه های استاندارد مانند فنجان و قاشق چایخوری آشپزی می کنیم. انجام یک معادله ریاضی سریع با این فرمول بسیار مفید است و حقایقی را برایتان روشن می نماید:

4 گرم شکر = 1 قاشق چای خوری شکر

وقتی شما این معادله را به یاد بیاورید، تجسم اینکه چند قاشق چایخوری قند ممکن است مصرف نموده باشید خیلی آسان می شود. در اینجا به چند نمونه از غذاها یا نوشیدنی های معمول اشاره می کنیم:

یک بسته شکر
4گرم = 1 قاشق چای خوری
یک قاشق سوپ خوری خامه با طعم قهوه
5 گرم = 1 و ¼ قاشق چای خوری
یک بطری نوشیدنی وانیلی
31 گرم = 7 و ¾ قاشق چای خوری
یکی قوطی نوشابه
33 گرم = 8 و ¼ قاشق چای خوری
32 اونس نوشابه لیموناد گازدار با یخ
91 گرم = 22و ¾ قاشق چای خوری
مافین بلوبری سایز میانه
37 گرم = 9 و ¼ قاشق چای خوری
گندم (¾ فنجان)
15 گرم = 3و ¾ قاشق چای خوری
یک فنجان کیک بستنی
50 گرم = 12و ½ قاشق چای خوری

حذف قند کار سختی است اما در صورتی که اصولی پیش بروید شدنی است.

گام دوم: هر جا که میسر است قند را حذف کنید

علی رغم بعضی از هشدارهای رژیم های غذایی محبوب و مرسوم، لزومی ندارد قند را به طور کل از رژیم غذایی خود حذف کنید. با این حال، بیشتر ما باید میزان مصرف خود را کنترل کنیم، اندازه مجاز قند توصیه شده را در مواقع ضروری و با دقت بیشتری استفاده کنیم.

گاهی بعضی جابجایی های ساده موثر واقع می شود، انتخاب آب به جای یک قوطی سودای معمولی، بدین ترتیب 140 کالری را کم تر مصرف می کنید.

انتخاب غلات صبحانه کم شکر، محدود نمودن خامه های طعم دار در قهوه و بادامهای بی نمک را جایگزین بمب های انرژی زایی کنیم که به عنوان اسنک و میان وعده می خوریم، همگی اینها روش های بدون دردسر برای کاهش قند از برنامه غذائیست بی آنکه خود را از آن محروم نموده باشیم.

گام سوم: ذائقه خود را آموزش دهید

اولویت های ذائقه ما از قابلیت تنظیم و آموزش برخوردار است. اگرچه همه انسان ها با میل ذاتی برای طعم شیرین به جهان می آیند، اما این خودمان هستیم که میل به شیرینی بیشتر را بر اساس آنچه به طور معمول می خوریم افزایش می دهیم.

همچنین می توانیم با صبر و شکیبایی علاقه خود را نسبت به غذاهای کم شیرین تقویت نمائیم. تعداد معدودی از افراد هستند که برای اولین بار علاقه ای به مزه قهوه سیاه یا چای تلخ داشته باشند، اما آن ها در طول زمان ذائقه شان را به انواع تلخ عادت می دهند.

اگر طعم غذاهای کم شیرین را دوست ندارید، باید آگاهانه به ذائقه خود یک برنامه آموزشی بدهید. برای مثال، چنانچه معمولا به زور میزان زیادی عسل را در اسموتی صبحگاهی جا می دهید. چند روز اسموتی خود را با نیمی از میزان معمول عسل درست کنید، با این روش به خودتان فرصت می دهید تا اندازه شیرینی را تعدیل کنید.

بخش دیگری از این برنامه آموزشی کوشش آگاهانه برای آشنایی ذائقه و دهان با سایر انواع مزه هاست، غذاهای خوش طعم دیگری، گاهی تلخ یا ترش میل کنید.

اگر ماست طعم دار دوست دارید، برای مثال، سعی کنید ماست شیرین نشده خریداری کنید و خودتان میزان کمی میوه و عسل به آن بیافزائید تا طعم ترش طبیعی ماست ساده را نیز چشیده باشید.

منبع: سایت مجله سلامت

منبع: راسخون

به "میل به شیرینی را با سه مرحله کاهش دهیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "میل به شیرینی را با سه مرحله کاهش دهیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید