شرکت دانش بنیان ایرانی انحصار فراوری فرآورده های نانویی جهان را شکست

به گزارش سارا نوشت، فعالان فناور شرکت دانش بنیان کوپل شیمی سپاهان پیروز شدند انحصار فراوری فرآورده های نانویی کشور هایی مانند کانادا، سوئد آمریکا و چین را درهم بشکنند.

شرکت دانش بنیان ایرانی انحصار فراوری فرآورده های نانویی جهان را شکست

به گزارش گروه فناوری سارا نوشت به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با پیشرفت دانش و فناوری بومی ساخت و فرآوری نانومواد، هیچ عرصه ای را بی نصیب نگذاشته و حوزه ای نیست که در آن کاربردی نداشته باشند. صنعت ساختمان، یکی از عظیم ترین میزبانان فرآورده های نانویی به تعداد می رود.

رنگ، چسب، پوشش های آب گریز و پیونددهنده مبتنی بر این فناوری ساخته می شوند و خاصیتی تازه می بخشند به فرآورده های پیشین.

فراوری فرآورده های پوششی مبتنی بر نانوسیلیکات

این محصولات، علاوه بر این که از فناوری پیشرفته ای برخوردارند و هر کشوری قادر به ساختشان نیست، هزینه های بالایی دارند و همین موضوع، تامین این محصولات را با چالش جدی روبرو نموده است. مسئله ای که فعالان فناور شرکت دانش بنیان کوپل شیمی سپاهان با فراوری نمونه های ایران ساخت نانوفرآورده های آب گریز، رفعش نموده اند.

کار این شرکت دانش بنیان اگر محدود به پوشش های آب گریز نیست و طیف گسترده ای از نانوفرآورده ها را فراوری می نماید و کوپل شیمی سپاهان توانسته است علاوه بر نانوآب گریزنماینده ها، نیاز به محصولات نانوسیلیکاتی، کوپل نماینده ها و رنگ های نانویی را هم رفع کند.

محمد محققیان مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، با این شرح که پایه و اساس بسیاری از مواد آب گریز نانویی، ترکیبات پایه سیلیکونی هستند، گفت: بر پایه این ترکیب منحصر به فرد و پرکاربرد، محصولاتمان را در 4 طیف آستر یا پرایمر های سیلیکاتی نفوذگر، آب گریزنماینده های سیلیکونی، کوپل نماینده های فیلانی و محصولات ساختمانی در قالب ملات، رنگ ها و پوشش های ساختمانی توسعه دادیم.

کیفیت بهتر رنگرزی با آستر های رنگ نانویی

پرایمر های سیلیکاتی از نانوفرآورده هایی هستند که برای براق کردن، ضد غبار کردن و ضد آب سازی سطوح بتنی استفاده می شوند. محققیان از دیگر کاربرد های این فناوری گفت: مواد ساخته شده بر پایه نانولیتیوم های سیلیکاتی، اساس و پایه این فرآورده ها است. پرایمر نوعی پیش ماده مورد استفاده در صنایع شیمیایی است که در زیر رنگ اصلی و اصطلاحا به اسم آستر استفاده می گردد.

اما نانوپرایمر ها نتنها گران هستند، بلکه معدود کشور های تصاحب نماینده فناوری فراوری دانش فنی ساخت را در اختیار دیگر کشور ها قرار نداده اند. اما فعالان فناور شرکت دانش بنیان کوپل شیمی سپاهان پیروز شدند انحصار فراوری کشور هایی مانند کانادا، سوئد آمریکا و چین را درهم بشنمایند و این فرآورده را منطبق با استاندارد های اروپایی فراوری نمایند. به طوری که مدیرعامل این شرکت دانش بنیان می گوید از صفر تا صد ماده اولیه تا فرآورده نهایی این محصول در کارخانه این شرکت فراوری می گردد و حدود 60 درصد این بازار در دست فراوریات ایران ساخت است.

آن طور که محققیان اسم می نماید، میانگین نیاز سالانه به این فرآورده، 100 تن است که اکنون بیش از 60 تن در داخل کشور ایران ساخت می گردد. این ظرفیت وجود دارد که تمامی نیاز بازار داخلی به وسیله این شرکت دانش بنیان تامین گردد و علاوه بر این، بازار های خارجی هم میزبان محصول ایران ساخت شوند.

افزایش عمر نمای ساختمان ها با آب گریزنماینده ایران ساخت

محققیان از محصول دانش بنیان دیگری تحت اسم نانو آب گریزنماینده با پایه سیلیکوناتی نام برد و اضافه کرد: آب گریز کردن سطوح ساختمانی به افزایش عمر آن می انجامد و این فرآورده نانویی ایران ساخت می تواند هر سطحی را مانند سیمان، بتن، آجر، چوب، گچ و دیگر مواد اولیه آب گریز می نماید. این محصول بیش تر برای نما های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند و از شوره زدن یا رشد جلبک، خزه و دیگر میکروارگانیسم ها جلوگیری می نمایند.

خاصیت براقیت، استحکام بالاتر و خودتمیزشوندگی از مزیت هایی است که نانوآب گریزنماینده های ایران ساخت به نمای ساختمان می بخشد.

به گفته مدیرعامل کوپل شیمی سپاهان، آب گریزنماینده ها و دیگر محصولات فراوری شده سیلیکونی، از قابلیت رقابت و برابری با نمونه های خارجی برخوردارند. از آن جاییکه واردات این محصول محدود شده است بسیاری از شرکت های وارد نماینده هم اکنون مشتری محصولات ایران ساخت این شرکت هستند.

کوپل نماینده های ایران ساخت و چسبندگی بیش تر

کوپل نماینده ها عامل هایی هستند که دو ماده غیر همجنس یا دو زنجیره غیر از جنس را ه یکدیگر جفت می نماید. محققیان با بیان این که این محصولات، عامل چسبندگی رنگ به سطح فلزات به تعداد می فرایند، ادامه می دهد: در واقع کار کوپل نماینده این است که پلیمر را به مواد معدنی بهتر بچسباند و در صنایعی، چون چسب و رزین، پلیمر ها و زئولیت ها پرکاربرد است.

وی، مهم ترین کاربرد این فرآورده ها را فراوری رنگ های غنی از روی و ترکیبات نانویی که در ریخته گری دقیق و پوشش های مقاوم به حرارت استفاده می گردد، اسم می نماید.

محققیان با بیان اینکه صنایع کامپوزیت و ریخته گری دقیق مشتریان عمده این فرآورده به تعداد می فرایند، اظهار کرد: کاربرد های گسترده این محصول هنوز به طور کامل رواج نیافته است و این صنعت مجال شد چندین برابری دارد.

8 نیروی انسانی متخصص و دانش آموخته در شیمی و مهندسی شیمی در این شرکت دانش بنیان روی توسعه محصولات مبتنی بر نانوفناوری کار می نمایند و این فراوریات برای 100 نفر اشتغال غیر مستقیم ایجاد نموده است.

این محصولات به توسعه بازار نیاز دارند و از ظرفیت بسیار خوبی در سایر کشور ها برخوردارند؛ به طوری که محققیان توضیح داد: رنگ های غنی از روی، یکی از محصولاتی است که باید فرهنگ استفاده بیش تر در میان صنایع و مصرف نمایندگان ترویج گردد. زیرا بسیاری از شرکت های رنگ، روی محصولات و فرمولاسیون نوآورانه محافظه کار هستند و کم تر به سراغ جایگزین کردن محصولات تازه کم تر اقبال نشان می دهند، بنابراین با یک رویکرد تازه به این محصولات، می توان جای آن ها را در صنایع مختلف گگردد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "شرکت دانش بنیان ایرانی انحصار فراوری فرآورده های نانویی جهان را شکست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرکت دانش بنیان ایرانی انحصار فراوری فرآورده های نانویی جهان را شکست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید