دستکاری ژنتیک برای فراوری جو در شرایط آب و هوایی سخت

به گزارش سارا نوشت به نقل از نیواطلس، گرم شدن زمین امنیت غذایی کشورها را در دهه های آینده به طور جدی به خطر می اندازد. روش هایی مانند دستکاری ژنتیک CRISPR در کشورهایی مانند ژاپن برای فراوری گونه ای جهش یافته از جو مورد استفاده قرار گرفته که از جوانه زدن زودرس این گیاه جلوگیری می نماید.

دستکاری ژنتیک برای فراوری جو در شرایط آب و هوایی سخت

جو یکی از محصولات زراعی است که برای فراوری نان، غلات، علوفه حیوانات و ماءالشعیر مورد استفاده قرار می گیرد. گاهی اوقات جوانه زدن زودرس جو باعث می گردد از ارزش غذایی آن به اندازه زیادی کاسته گردد.

استفاده از روش دستکاری ژنتیک موجب به خواب رفتن طولانی مدت دانه ها و جلوگیری از جوانه زدن زودرس آنها می گردد. محققان ژاپنی بدین منظور از روش دستکاری ژنتیکی CRISPR استفاده نموده اند. محققان می گویند جویی که بدین شیوه فراوری می گردد در برابر برداشت زودهنگام مقاوم است و از این روش می توان برای تنظیم دقیق اندازه فراوری محصولات پرمصرف دنیا و مدیریت بهتر اثرات تغییرات آب و هوایی در حوزه امنیت غذایی استفاده کرد.

از روش مذکور می توان برای افزایش 50 درصدی برداشت سیب زمینی و برنج، مهندسی فراوری انواع محصولات کشاورزی با هدف کاهش 25 درصدی احتیاج آنها به آب، فراوری کلم بروکلی در فصول متفاوت و غیره استفاده کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

به "دستکاری ژنتیک برای فراوری جو در شرایط آب و هوایی سخت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستکاری ژنتیک برای فراوری جو در شرایط آب و هوایی سخت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید