معرفی گل بنفشه با گلبرگ های مخملی و خوش رنگ

به گزارش سارا نوشت، گل بنفشه از جمله گل های زیبا است که گاهی در پارک ها و فضای سبز شهرها نیز کاشته می شود. بنفشه با گلبرگ های کوچک، برای زیبای بیشتر باغچه منزل شما انتخاب مناسبی است. البته بنفشه تنها یک گل نیست و گونه های بسیاری دارد، اما تمامی انواع گل بنفشه بسیار زیبا و چشم نواز هستند.

معرفی گل بنفشه با گلبرگ های مخملی و خوش رنگ

معرفی گل بنفشه

شاید نام گل بنفشه کمی گمراه کننده به نظر برسد، چراکه این گل علاوه بر رنگ بنفش با رنگ های دیگر مانند زرد، کرم، سفید و آبی نیز می روید و حتی برخی از آن ها گل های دو رنگ دارند. گل بنفشه دارای حدود 500 گونه مختلف است که آن ها را بر اساس رنگ و شکل ظاهری شناسایی می کنند.

گل بنفشه به گرمای هوای حساس است و در دماهای بالا پژمرده شده و از بین می رود. این گل را نماد سادگی و فروتنی می دانند و برای کاشت در باغچه یا نگهداری در گلدان مناسب است. بنفشه، ساقه کوتاهی دارد و از جمله گل ها با خواص دارویی و درمانی محسوب می گردد.

تاریخچه گل بنفشه

قدمت گل بنفشه به 500 سال پیش از میلاد مسیح و دوره یونان باستان باز می گردد. در آن زمان پس از پرورش بنفشه، از این گل برای تهیه نوشیدنی استفاده می کردند. این گل بومی نیم کره است، اما در برخی از منطقه ها نیمکره جنوبی مانند استرالیا، آمریکای جنوبی و هاوایی نیز یافت می گردد. جالب است بدانید که ناپلئون بناپارت امضای خود را گل بنفشه معرفی کرده بود و در سال 1814، قبر همسرش ژوزفین را غرق در گل های بنفشه کرد.

خصوصیات گل بنفشه

گل بنفشه را می توان از جمله گل های زینتی دانست که دارای گلبرگ هایی قلبی شکل با رنگ های مختلف است. بنفشه حالت نامتقارن دارد و در هر گل، 5 گلبرگ دیده می گردد. برگ های بنفشه نیز حالت قلبی و سبز رنگ دارند که انتهای دمبرگ بر روی زمین قرار می گیرد. از ویژگی های جالب این گیاه می توان به خود گرده افشانی اشاره کرد، چراکه مادگی و پرچم در یک بوته قرار دارند و به صورت تنها نیز توانایی باروری دارد. همچنین این گل دارای میوه ای به نام کپسول است که با ترکیدن کپسول، دانه های کوچک بیرون می ریزد.

  • نام انگلیسی: Pansy
  • نام علمی: Viola
  • خانواده: Violaceae
  • دوره زندگی: چند ساله

انواع گل بنفشه

گل بنفشه تنوع بسکمک دارد و در رنگ ها و شکل های مختلف یافت می گردد. در ادامه این بخشی برخی از انواع گل بنفشه را معرفی کرده و درباره هر یک صحبت می کنیم.

1. گل بنفشه آفریقایی

این گل با نام علمی Saintpaulia شناخته می گردد و گلبرگ های بنفش رنگی دارد که در برخی قسمت ها سفید هستند. بخش میانی گلبرگ ها نیز با رنگ زرد دیده می گردد که بسیار زیبا است. گلدان های گل بنفشه آفریقایی را باید در هر سال، 2 بار عوض کنید.

2. گل بنفشه وحشی

بنفشه وحشی با نام علمی Viola bicolor در مکان هایی با آب وهوای معتدل، به صورت خودرو رشد می کند. این گل در منطقه ها کوهستانی و مرطوب ایران نیز می روید و گل هایی به رنگ آبی مایل به بنفش دارد. فصل گلدهی بنفشه وحشی در منطقه ها غربی ایران، هفته های اول بهار است و گلی معطر محسوب می گردد.

3. بنفشه سه رنگ

نام علمی بنفشه سه رنگ Viola Tricolor است که در دو قاره آسیا و اروپا می روید و رنگ های متنوع زرد، ارغوانی، آبی نیلی و سفید دارد. این گل در شمال غربی و غرب ایران نیز به صورت خودرو رشد کرده و زیبایی فوق العاده ای دارد. خاک مناسب برای کاشت این گل باید دارای کود و بدون علف هرز باشد.

4. بنفشه فرنگی

این گل با نام علمی Viola lutea شناخته می گردد و گل های بزرگ به رنگ آبی، بنفش و سفید دارد. این گل های زینتی با نام بنفشه دو رگه نیز معروف هستند و از زیباترین گل ها در انواع بنفشه محسوب می شوند. امکان پرورش این نوع بنفشه در آپارتمان ها و باغچه ها وجود دارد.

5. بنفشه هیبرید

نام علمی بنفشه هیبرید Viola x wittrockiana است که گل هایی به رنگ سفید، آبی روشن، بنفش و زرد دارد. این گل با نام بنفشه چهارفصل نیز معروف است، چراکه برخی از آن ها در تمام طول سال گل می دهند. این گل در فصل زمستان و بهار رشد کرده و بسیار زیبا است.

کاشت گل بنفشه

حالا باید به این سوال پاسخ دهیم که گل بنفشه را چگونه تکثیر می کنند؟ گل بنفشه را می توان از طریق کاشت بذر و قلمه زدن تکثیر کرد که در ادامه هر روش را معرفی کرده ایم.

1. کاشت بذر گل بنفشه

بر خلاف چیزی که شاید شما تصور کنید، کاشت بذر گل بنفشه کار آسانی است:

  • یک گلدان مناسب انتخاب کرده و داخل آن خاک بریزید.
  • دو تا سه بذر گل را داخل گلدان قرار دهید و روی آن ها را با یک لایه نازک خاک بپوشانید.
  • در فاصله 10 تا 14 روز پس از کاشت، بذرها جوانه زده و رشد گیاه شروع می گردد.
  • دما، آب و نور مناسب را در اختیار گیاه قرار دهید تا به یک نهال مناسب تبدیل گردد. حالا می توانید این گل بنفشه را در باغچه یا هر فضای موردنظر خود بکارید.

2. قلمه زدن گل بنفشه

شما می توانید برگ و ساقه گل بنفشه را قلمه بزنید و از این طریق گیاه خود را تکثیر دهید.

  • یک چاقو استریل انتخاب کنید و یک برگ را از پایین دمبرگ یا بخشی از ساقه را برش بزنید.
  • حالا می توانید ساقه یا دمبرگ را به طور مستقیم در خاک بکارید. (البته در روشی دیگر می توان دمبرگ را در آب قرار داد تا ریشه دهد و سپس آن را به خاک منتقل کرد.)
  • پیش از ریشه دهی، گیاه به کود نیاز ندارد، اما دیگر شرایط مانند آبکمک، نور و دما را کنترل کنید.
  • زمانی که گیاه ریشه داد و شروع به رشد کرد، باید به خاک کود حیوانی اضافه کنید تا تقویت گردد.

زمان کاشت گل بنفشه

بهترین زمان برای کاشت بذر گل بنفشه ، اواخر تابستان است تا گل پس از دو هفته جوانه بزند. برای قلمه زدن و نشا گرفتن از گل بنفشه نیز اواخر پاییز بهترین زمان ممکن محسوب می گردد. توجه به زمان مناسب کاشت بذر یا قلمه زدن گل بنفشه، در رشد و پرورش این گل اهمیت زیادی دارد.

علت گل ندادن بنفشه

اکنون این سوال پیش می آید که چرا گیاه بنفشه گل نمی دهد؟ اگر شرایط لازم برای رشد گیاه فراهم نباشد، رشد و حتی گلدهی آن متوقف خواهد شد. از دلایل عدم گلدهی بنفشه می توان به فشرده بودن خاک، آبکمک زیاد و نامنظم، نبود کود کافی و قرار دادن گیاه در دماهای بالا اشاره کرد.

نیازهای گل بنفشه

در این بخش از معرفی گل بنفشه به بررسی نیازهای این گل برای رشد می رسیم که گیاه در کدام خاک، دما و نور رشد بهتری خواهد داشت.

آبکمک گل بنفشه

رطوبت خاک و به طور کلی آبکمک گیاه یکی از شرایط مهم برای رشد و گل دهی است. دقت داشته باشید که خشک بودن خاک برای گل بنفشه شرایط نامطلوبی خواهد بود؛ پس آبکمک منظم را از قلم نیاندازید. انواع گل بنفشه را باید 2 تا 3 بار در هفته آب بدهید. به طور کلی بهترین زمان برای آبکمک این گل هنگامی است که سطح خاک کمی خشک گردد.

خاک مناسب برای گل بنفشه

خاکی که گل بنفشه را در آن می کارید، باید متخلخل بوده و زهکش مناسبی داشته باشد. برای پرورش بنفشه باید پس از کاشت گل، روی خاک را با کود حیوانی بپوشانید. مخلوط خاک برگ، خاک باغچه و پیت ماس برای پرورش گل بنفشه مناسب است.

نور و دمای مناسب برای گل بنفشه

گل بنفشه به نور خورشید نیاز دارد، اما این نور نباید مستقیم باشد. این گل نیازمند 6 تا 7 ساعت نور در طول روز است که این نور باید تابش غیر مستقیم خورشید باشد. البته این گل را می توان در سایه نیز پرورش داد، اما مقدار گل ها کوچکتر خواهد شد. دقت داشته باشید که گل بنفشه در معرض تابش شدید و مستقیم خورشید پژمرده شده و می سوزد.

بهترین دما برای پرورش گل بنفشه بین دمای 5 تا 13 درجه سانتی گراد است. این گل، هوای خنک را ترجیح می دهد و در هوای بسیار گرم خشک و پژمرده می گردد.

آیا گل بنفشه سمی است؟

گل بنفشه اصلا سمی نیست و این موضوع را می توان از ویژگی های این گل دانست. جالب است بدانید که گل بنفشه نه تنها سمی نیست، بلکه بنفشه یک گیاه دارویی با خواص مختلف محسوب می گردد.

خواص گل بنفشه

همان طور که گفتیم، بنفشه از جمله گل ها با خواص دارویی و درمانی است که در ادامه به معرفی خواص گل بنفشه پرداخته ایم:

  • دمنوش گل بنفشه خشک شده برای درمان بیماری های ویروسی مانند آنفولانزا و سرماخوردگی مفید است.
  • دمنوش بنفشه التهاب و سایر علائم ناشی از بیماری ها و مسائل ریوی را تسکین می دهد.
  • از روغن گل بنفشه برای جلوگیری از ریزش مو و سلامت پوست استفاده می کنند.
  • این گل دارای خواص آرام بخش و تسکین دهنده است که با مصرف آن خواب آرامی خواهید داشت.
  • فیبر موجود در بنفشه، با تنظیم فلور روده ها، به هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
  • آنتی اکسیدان های این گیاه، با جلوگیری از تجمع رادیکال های آزاد، احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهند.
  • ترکیبات آلکالوئیدها و فلاونوئیدها موجود در این گیاه، در کاهش فشار خون موثر هستند.
  • این گل یک تصفیه کننده طبیعی خون است که باکتری ها و ترکیبات مضر خون را پاکسازی می کند.
منبع: اسنپ فود

به "معرفی گل بنفشه با گلبرگ های مخملی و خوش رنگ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی گل بنفشه با گلبرگ های مخملی و خوش رنگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید